Potvrđena optužnica Tihomiru Brajkoviću za poreznu utaju

SUD BIH

Potvrđena optužnica Tihomiru Brajkoviću za poreznu utaju

Objavljeno na dan 05.04.2019 - 15:16 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu Tihomir Brajković koja optuženog tereti da je počinio produženo krivično djelo porezne utaje ili prevare.

U optužnici se navodi da je optuženi Tihomir Brajković u svojstvu osnivača-vlasnika i osobe koja je u stvarnosti upravljala poslovanjem pravne osobe Tibra-Pacific d.o.o. Kiseljak izbjegao platiti davanja propisana poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa obaveza, a iznos poreza čije se plaćanje izbjegava prelazi iznos od 200.000 KM.

Pravna osoba Tibra Pacific d.o.o. Kiseljak je u svojim zvaničnim knjigovodstvenim evidencijama prikazala, obračunala i putem podnošenja PDV prijava lažnog sadržaja, za porezni period 01.12.2007. – 31.12.2010. godina, ostvarila neosnovan i nezakonit dobitak ulaznog poreza u iznosu od 2.390.014,25 KM za koji je iznos nanesena šteta budžetu Bosne i Hercegovine, navedeno je u optužnici, saopćeno je iz Suda BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!