Marketing USKinfo.ba
Potvrđena optužnica u predmetu Almir Hadžiahmetović i drugi - Član grupe i maloljetnik iz Velike Kladuše

BiH

Potvrđena optužnica u predmetu Almir Hadžiahmetović i drugi - Član grupe i maloljetnik iz Velike Kladuše

Objavljeno na dan 20.02.2020 - 13:03 | Izvor: USKinfo.ba | bhrt.ba


Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu Almir Hadžiahmetović i drugi, kojom se akteri tog slučaja terete za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom međunarodno navođenje na prostituciju.

Osim Almira Hadžiahmetovića, optuženi su i Ermin Šakala, Alen Hodžić, Abdulah Međić i Almir Grgić, ali po drugom zakonskom osnovu.

Kako se u optužnici navodi, Hadžiahmetović je rukovodio grupom za organizirani kriminal, koja je postojala od januara 2015. do novembra 2016. godine, a čiji članovi su bili optuženi – Abdulah Međić, Ermin Šakala, Alen Hodžić i malodobni H. A. (protiv kojeg se vodi postupak pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši), a kasnije i optuženi Almir Grgić.

Grupa je djelovala sporazumno i zajednički, tako što je navodila i podsticala djevojke na pružanje seksualnih usluga u državama čije državljanke nisu bile, obećavajući im dobru zaradu, osiguran odlazak u strane zemlje kao i klijente.

Optuženi Almir Hadžiahmetović je od zarade koje su djevojke ostvarile pružanjem seksualnih usluga u SR Njemačkoj i Austriji, ostvario zaradu u iznosu od najmanje 154.858,99 KM, a članovi grupe Ermin Šakala, Alen Hodžić, Abdulah Međić i Almir Grgić ostvarili su zaradu u tačno neutvrđenom iznosu, navedeno je u optužnici, saopćeno je iz Suda BiH.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!