Potvrđeno za USKinfo.ba - Fazlić izdvojio 1,3 miliona KM za ublažavanje posljedica pandemije - Evo ko dobija pomoć

Šuhret Fazlić

Potvrđeno za USKinfo.ba - Fazlić izdvojio 1,3 miliona KM za ublažavanje posljedica pandemije - Evo ko dobija pomoć

Objavljeno na dan 13.05.2020 - 14:19 | Izvor: USKinfo.ba |


Kako se na jučer održanom Kolegiju Gradskog vijeća, između ostalog, našla i tačka Prijedlog Odluke o subvencioniranju pravnih i fizičkih lica prilikom plaćanja naknade za privremeno korištenje javnih površina, zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada, komunalne naknade i komunalnih usluga odvoza smeća i snabdijevanja vodom, čiji je predlagač Gradonačelnik Grada Bihaća, u Gradskoj upravi zatražili smo dodatne informacije.

Kako je potvrđen za USKinfo.ba , Gradonačelnik Grada Bihaća Šuhret Fazlić izdvojio je sredstva od 1,3 miliona KM i predložio mjere za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica, nastalih usljed pandemije koronavirusa iz nadležnosti lokalne zajednice.

Prema predloženom, Grad Bihać bi trebao na sebe preuzeti obavezu plaćanja, odnosno osloboditi sve firme čije je sjedište u Bihaću obaveze plaćanja komunalne naknade za čitavu 2020. godinu, zakupa javnih površina i zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Također, sve firme kojima je sjedište u Gradu Bihaću a kojima je naredbama kriznih štabova bio zabranjen rad trebale bi biti oslobođene plaćanja komunalnih usluga odvoza smeća i snabdijevanja vodom u periodu mart – juni.

Na taj način bi firme, obrti i ugostitelji iz Bihaća bili oslobođeni svih obaveza koje plaćaju Gradu i  gradskim ustanovama i preduzećima, dok bi s druge strane Grad istovremeno imao obezbijeđena sredstva za normalno snabdijevanje svim komunalnim uslugama.

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!