Povećanje investicija iz dijaspore u USK-u uz Diaspora Invest

USK

Povećanje investicija iz dijaspore u USK-u uz Diaspora Invest

Objavljeno na dan 06.03.2019 - 12:09 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Projekat Diaspora Invest osigurava grant sredstva za mala i srednja poduzeća, koji financira USAID u BiH

USAID Diaspora Invest danas je u saradnji s Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona (USK) organizirala info-sesiju, u okviru koje je predstavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanja investicija iz dijaspore i otvaranja novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prijenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Projekat Diaspora Invest osigurava grant sredstva za mala i srednja poduzeća, koji financira USAID u Bosni i Hercegovini.

- Raspisali smo četvrti poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru projekta Diaspora Invest.  Poziv je usmjeren ka malim i srednjim preduzećima, koja su pokrenuta od strane dijaspore i koja nisu starija od tri godine. Konkretno kroz sam poziv može se tražiti do 50.000 KM i uglavnom je usmjeren na sufinanciranje nabavke opreme i alata, uglavnom investiranje u stalna sredstva, rekao je predstavnik nevladine organizacije "Naša perspektiva" Armin Alijagić.

Predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić apostrofirao je veliki interes članica za ovogodišnji projekat.

- Evidentno je da u zadnje vrijeme pokušavamo da stavimo u funkciju našu dijasporu, odnosno da privučemo investicije iz dijaspore, što je u svakom slučaju kvalitetniji način financiranja ovdašnje privrede od velikog broja drugih dosadašnjih načina, dodao je Ružnić.

Javni poziv za aplikacije u okviru projekta Diaspora Invest  otvoren je u periodu od 26. februara do 4. aprila ove godine.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!