Poznat identitet Bosanca uhapšenog u Njemačkoj?

Dresden

Poznat identitet Bosanca uhapšenog u Njemačkoj?

Objavljeno na dan 27.06.2019 - 12:38 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Novi osumjičeni za teroristički napad u Parizu 2015. godine uhapšen je u njemačkom Dresdenu u noći sa 19. na 20. juni uz pomoć specijalnih snaga policije.

U Njemačkoj je uhapšen 39-godišnji muškarac, a Ambasada BiH u kontaktu je s nadležnim organima i uskoro će imati više informacija.

Brojni mediji objavili su informaciju kako je uhapšen Adis Abaz iz Zenice. U BiH je hapšen zbog organiziranog kriminala u vezi sa međunarodnim švercom oružja i droge. Osuđen je na dvije i pol godine u Bosni i Hercegovini 2011. godine zbog krijumčarenja droge, oružja i vojne opreme.

Uhapšen je i u januaru prošle godine zbog krijumčarenja oružja u Sloveniju i prema zemljama Europske unije. Određen mu je pritvor, ali je ubrzo ukinut i određene su mu mjere zabrane. U martu ove godine Sud BiH je potvrdio optužnicu i tereti se da je pripadnik grupe za organizovani kriminal koja se bavila međunarodnom trgovinom opojnih droga.

"Ono što mi do sada, još uvijek nezvanično, znamo jeste da je muškarac porijeklom iz BiH uhapšen u noći sa 19. na 20. juni. Mi momentalno provjeravamo s nadležnim organima Njemačke da dobijemo više informacija, a nakon što ih dobijemo imat ćemo i zvanični stav Ambasade", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Ambasade BiH u Berlinu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!