Poznati detalji policijske akcije koja je dovela do lociranja Edina Gačića

SVE JE POČELO JUTROS

Poznati detalji policijske akcije koja je dovela do lociranja Edina Gačića

Objavljeno na dan 12.02.2019 - 19:04 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Policijski komesar MUP-a KS Mevludin Halilović u vanrednom obraćanju nakon pronalaska i likvidacije ubice Edina Gačića podijelio je detalje akcije koja je počela rano jutros na području Hadžića.
"Bilo je mnogo informacija o kretanju osobe, ali moram reći da je sinoć informacija OSA-e koja je podijeljena s rukovodiocima policijskih agencija rezultirala sačinjavanjem plana", rekao je Halilović.

On je kazao da je akcija krenula jutros i da su u njenoj realizaciji učestvovali pripadnici Federalne uprave policije, specijalne jedinice policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pregledi i pretresi su se vršili na području između Hadžića i Kiseljaka, a u poslijepodnevnim satima pronađen je ključan trag koji je na kraju doveo do izvršioca dva ubistva.

Halilović je istakao da se Edin Gačić nije želio predati, uprkos pozivima policije.

"Došlo je do upotrebe vatrenog oružja pripadnika policije i Gačića i on je onda ubijen. U razmjeni vatre lakše je povrijeđen pripadnik MUP-a KS i on je van životne opasnosti", kazao je policijski komesar.

On je istakao da je pripremljen plan kako ne bi došlo do curenja informacija.

"Stezali smo obruč, priključili su se pripadnici MUP-a SBK. Osigurali smo čitav prostor tako da nije bilo mogućnosti da se izvuče iz situacije", kazao je Mevludin Halilović.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!