Pozvao građane RS-a da se SAMOORGANIZUJU vezano za MIGRANTE

BANJALUČKI DEKAN UPUTIO OPASAN POZIV:

Pozvao građane RS-a da se SAMOORGANIZUJU vezano za MIGRANTE

Objavljeno na dan 18.02.2019 - 09:02 | Izvor: USKinfo.ba | slobodna-bosna.ba


On je dodao da je poznato da se ilegalni migranti pojavljuju noću kada svi spavaju, te da imaju oprobane metode skrivanja.

Dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu iz Banjaluke Slobodan Župljanin savjetuje stanovništvu najizloženijih opština i gradova da se preventivno samoorganizuju i preduzmu mjere samobezbjednosti i samozaštite nakon prvih razbojništava i krađa koje su počinili migranti na teritoriji Republike Srpske.
Župljanin je rekao Srni da je na tom planu osnovni naredni korak da se o prisustvu migranata odmah i neizostavno obavijesti prva nadležna policijska stanica koja će staviti takva lica pod potpunu kontrolu i preuzeti odgovornost za bezbjednost građana. 

Konstatujući da znatan broj migranata iz Afrike i Azije bježi iz matičnih zemalja zbog počinjenih prestupa i krivičnih djela, Župljanin je rekao da se što prije mora doći do detaljnih i preciznih podataka o njihovom broju u BiH, zemljama iz kojih dolaze i razlozima dolaska. 

"Treba da se napravi lični karton svakog migranta i da se utvrde istinski motivi njihovog dolaska i namjera. Nakon toga bi trebalo da se napravi plan rada bezbjednosnih službi kako bi stanovništvo bilo sigurno i spokojno", zaključio je Župljanin. 

On je dodao da je poznato da se ilegalni migranti pojavljuju noću kada svi spavaju, te da imaju oprobane metode skrivanja. 

"Na primjer, na parkinzima ulaze pod cerade kamiona dok su vozači odsutni. Prvenstveno idu prema napuštenim kućama, a ako nemaju tu mogućnost, neće se libiti da idu u kuće u kojima ljudi žive", upozorio je Župljanin. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!