Predložen pritvor graničnom policajcu osumnjičenom za puštanje putnika mimo procedura

PUTNICI DOŠLI IZ AUSTRIJE

Predložen pritvor graničnom policajcu osumnjičenom za puštanje putnika mimo procedura

Objavljeno na dan 19.03.2020 - 11:36 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predložen je pritvor za Raju Kikića, graničnog policajca koji je osumnjičen za primanje dara ili drugih oblika koristi. On je pod istragom zbog traženja i dobijanja dara kako bi na graničnom prelazu Brčko pustio troje putnika koji su došli iz Austrije, što je suprotno zakonskim odredbama o zdravstvenom pregledu i samoizolaciji.

"Pritvor je predložen jer je osumnjičeni svojim postupkom ozbiljno ugrozio zdravlje građana Bosne i Hercegovine, puštajući tri osobe koje dolaze iz Austrije kao jedne od zemalja sa intenzivnom transmisijom korona virusa bez upućivanja na bilo kakav sanitarni ili zdravstveni pregled i bez važećih putnih isprava", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, Raje Kikića, rođenog 1963. godine u Breziku, koji se branio ćutnjom, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH.

Obzirom na to da se radilo o mlađim osobama sa intenzivnim društvenim kontaktima i kretanjem, navedenim postupkom osumnjičeni je prouzročio veliku opasnost po zdravlje i živote građana BiH, rekli su iz Tužilaštva.

Osobe koje su propuštene u BiH, su pronađene i nad njima je proveden postupak u skladu za uvedenim mjerama i odredbama o samoizolaciji.

Postupak osumnjičenog prouzrokovao je uznemirenost i strah javnosti i građana zbog mogućih posljedica počinjenog kaznenog djela.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!