Predložen pritvor za tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata

TUŽILAŠTVO BIH

Predložen pritvor za tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata

Objavljeno na dan 19.04.2019 - 09:58 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog pritvora za osumnjičene Nenada Mirkovića, rođenog 1981. godine u Bijeljini, Nikolu Simića, rođenog 1994. godine u Bijeljini i Dražena Vićanovića, rođenog 1995. godine u Bijeljini.

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i sumnjiče se da su kao organizirana kriminalna grupa, vršili krijumčarenje migranata sa područja bliskog i srednjeg istoka, preko teritorije BiH, čime su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva u odnosu na prvoosumnjičenog, te opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te da bi mogli ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto, u odnosu na sve osumnjičene.

Osumnjičeni se terete za kazneno djelo organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata a u vezi s kaznenim djelom krijumčarenje ljudi, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!