Predsjednik Serie A: Rasiste ćemo hvatati jednog po jednog uz pomoć tehnologije

ZAVRŠNI UDARAC

Predsjednik Serie A: Rasiste ćemo hvatati jednog po jednog uz pomoć tehnologije

Objavljeno na dan 08.10.2019 - 08:05 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik italijanske nogomene lige Serije A, Luigi De Siervo, najavio je žestoku borbu protiv rasizma na stadionima u Italiji rekavši kako će on i njegovi saradnici koristiti tehnologiju za prepoznavanje lica kako bi pronašli i uhvatili svakog rasistu.

On je izjavio da će pomoću te tehnologije moći evidentirati svaku osobu koja rasistički vrijeđa nogometaše te da će ih loviti jednog po jednog.

"U borbi protiv rasizma koristit ćemo i napredne tehnologije. Lovit ćemo rasiste jednog po jednog pomoću tehnologije prepoznavanja lica. Na našim stadionima postoje rasisti, a mi imamo nultu toleranciju na rasizam i zato idemo po njih. Učinit ćemo to pomoću tehnologije, zahvaljujući prepoznavanju lica, uhvatit ćemo odgovorne i osigurati da više ne mogu ući na stadion," poručio je De Siervo.

Ova izjava naišla je na brojne pohvale italijanskih medija i općenito italijanske javnosti, ali ovu ideju i obećanje tek treba sprovesti u djelo što će svakako biti najteži dio zadatka.

Ranije su, podsjećamo, navijači Intera u svom saopćenju za medije objavili da navijači na stadionu uopšte nisu rasisti već da vrijeđanje na rasističkoj osnovi koriste samo kako bi pomogli svom, odnosno odmogli protivničkom timu i igraču.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!