Predstavnici Ministarstva obrazovanja nauke kulture i sporta Vlade USK učestvuju na radnom sastanku u Vijeću Europe

USK

Predstavnici Ministarstva obrazovanja nauke kulture i sporta Vlade USK učestvuju na radnom sastanku u Vijeću Europe

Objavljeno na dan 08.03.2019 - 14:28 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Predstavnici Ministarstva obrazovanja nauke kulture i sporta Vlade USK učestvuju na radnom sastanku u Vijeću Europe u Strazburu. 

Cilj sastanka jeste da se predoči analiza stanja u oblasti obrazovanja u BiH i da se zajednički usaglase ciljevi djelovanja. Pored potrebe usklađivanja obrazovanja sa potrebama tržišta rada, utvrđena je potreba izgradnje demokratske kulture i zaštite ljudskih prava.

Primjećena je aktivnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a koje je postiglo veliki napredak u osiguranju osnovnih prava marginaliziranih grupa, odnosno osiguralo je uvjete za obrazovanje djece sa teškocama u razvoju, kao i uključivanje migrantske djece u naš obrazovni sistem.

Preporuka Vijeća Europe upućena svim obrazovnim vlastima u BIH odnosi se na hitnost donošenja adekvatnih zakonskih rješenja, zatim izmjena nastavnih planova i programa, kao i osiguranje edukacije nastavnom osoblju za sve obrazovne nivoe od predškolskog odgoja do visokog obrazovanja.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!