Premijer Husein Rošić odgovorio na prozivke iz A-SDA!

PREMIJER USK

Premijer Husein Rošić odgovorio na prozivke iz A-SDA!

Objavljeno na dan 21.03.2018 - 16:25 | Izvor: USKinfo.ba | ABC.ba


Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić osvrnuo se danas na konferenciju za medije koju je u Bihaću održala Stranka demokratske aktivnost u vezi sa Budžetom USK.

Kako je rekao premijer, A-SDA najveći problem predstavlja činjenica što se ove godine kantonalni Budžet kreira potpuno transparentno u dogovoru sa sindikatima, udruženjima i predstavnicima svih stranaka.

– Ovo je potpuno novi pristup. On, nažalost, do sada nije bio primjenjivan na našem Kantonu, no ja mislim da je ovo dobar recept za budućnost ako zaista želimo kroz Budžet odgovoriti na sve stvarne potrebe građana – izjavio je.

Rošić je rekao da su prošle sedmice u konsultacijama o Budžetu učestvovali i predstavnici A-SDA, te da su tada detaljno upoznati sa njegovim sadržajem.

– Danas vidimo da je A-SDA glavni faktor destabilizacije Kantona. Ja sam im pružio ruku, ponudio priliku da iznesu svoje primjedbe, međutim oni su tu pruženu ruku odbili na jedan vrlo ružan i politički nekorektan način. Opet nismo dobili nijedan konstruktivan prijedlog već samo nepotrebno pljuvanje i politikanstvo. A-SDA, očito, ne zna demokratski funkcionirati. Ipak, drago mi je da su sve ostale skupštinske stranke pokazale puno veću zrelost i ponudile rješenja koja smo odlučili ugraditi u Budžet – kazao je Rošić.

Iz Vlade je najavljeno održavanje redovne sjednice sutra.

– Budžet će dakle biti usvojen na vrijeme. Kanton je dobro funkcionisao s privremenim finansiranjem, tako da mislim da je od velikog značaja činjenica da je Budžet napravljen po mjeri građana, a ne po standardima A-SDA, na nekom sijelu pa naknadno “nametnut” kroz skupštinske klupe – zaključio je Rošić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!