Preminula konobarica Violeta, koju je upucao Bosanac Željko u Beču

Nekoliko dana bila kritičnom stanju i vještačkoj komi

Preminula konobarica Violeta, koju je upucao Bosanac Željko u Beču

Objavljeno na dan 16.02.2019 - 19:04 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Violeta J. (48), Srbijanka koju je u utorak u Beču upucao bivši dečko Željko B. (52), preminula je u noći između petka i subote, nakon što je nekoliko dana bila kritičnom stanju i vještačkoj komi. Ona je u bolnicu primljena s dvije ulazne rane od metka.

Violeta, koja je u Beču radila kao konobarica, upucana je nakon što je završila smjenu u kafiću "Rebeka". Kao gost lokala, te večeri se pojavio Željko B., rodom iz Bosne, inače njen bivši partner, koji je u lokalu popio piće. 

Nakon završetka smjene, nesretna žena uputila se u obližnji lokal "Ziro" na piće, a za njom je krenuo i Željko. Nekoliko minuta kasnije, izvadio je pištolj i nasred ulice ispalio dva hica u Violetinu glavu. Nesretna žena je pala na zemlju.

Nakon toga, vjerovatno misleći da ju je ubio, Željko je presudio sebi upucavši se u glavu.

Hitna pomoć i policija su ubrzo bili na mjestu nesreće, njih dvoje su prevezeni u bolnicu. Violeta je stavljena u vještačku komu, dok je njen bivši partner preminuo neposredno nakon bolničkog prijema.

Violetino zdravstveno stanje je danima bilo izuzetno loše, budući da je primljena sa dvije ulazne rane od metka. Ljekari su od početka strahovali da neće preživjeti jer se nalazila u kritičnom stanju, mada pod konstantnim nadzorom, budući da je u komi.

Kako su prenijeli austrijski mediji, zločin koji se karakterizira kao ubistvo iz strasti možda je mogao biti spriječen.

Naime, Željko je i ranije dolazio u kafić u kome Violeta konobariše. Nekoliko dana prije ubistva, vjerovatno pod dejstvom alkohola i razjaren činjenicom da ne želi biti s njim i uprkos činjenici da je zbog Violete ostavio ženu i djecu, prijetio je ubistvom. 

- Ubiću vas oboje - vikao je iznervirani Bosanac, ali ga niko nije ozbiljno shvatio. Sve dok u utorak tri hica nisu odjeknula predgrađem Majdling, a konobarica i Bosanac ostali nepomično ležati u lokvi krvi.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!