Preminuo 15-mjesečni dječak Zejd iz Bužima: Roditelji objasnili šta se dogodilo

USK

Preminuo 15-mjesečni dječak Zejd iz Bužima: Roditelji objasnili šta se dogodilo

Objavljeno na dan 07.10.2021 - 13:46 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Na vrijeme smo stigli u bolnicu, doktori su uz Allahovu pomoć uradili sve sto su mogli da spase njegov život, ali Allah je odlučio da nas iskuša, naveli su njegovi roditelji

Dječak Zejd Baltić iz Bužima preminuo je nesretnim slučajem u 15. mjesecu života. Dječak je, igrajući se sa sestrom, pronašao neki predmet koji je progutao.

Uprkos brzoj reakciji medicinskog osoblja, dječak je preminuo. Danas mu je na mezarju Jusufovići u Bužimu klanjana dženaza. 

Oglasili su se i i dječakovi roditelji: 

Hvala Allahu na svakom stanju.

- Dragi prijatelji, imamo potrebu da vam se ovako obratimo jer ne možemo svakom ponaosob odgovarati. Dobili smo stotine poziva i poruka, kako od bližnjih prijatelja i rodbine, tako i od osoba koje ni ne poznajemo. Molimo Uzvišenog Gospodara da vas sve nagradi sto ste izdvojili vremena i napisali rijeci utjehe za nas i našu porodicu.

- Naš Zejd, Allahu hvala, nije bio bolestan. U pitanju je nesretan slučaj kada je igrajući se sa sestrom, našao neki predmet na podu i progutao ga. Allahovom odredbom taj predmet je završio u njegovim plućima i za njega nije bilo spasa. Allah najbolje zna zašto. Na vrijeme smo stigli u bolnicu, doktori su uz Allahovu pomoć uradili sve sto su mogli da spase njegov život, ali Allah je odlučio da nas iskuša.

Kad je preselio Ibrahim, malo dijete našeg voljenog Poslanika s.a.v.s. on je, a.s., izrekao riječi koje su utjeha roditeljima: "Oči plaču i srce je tužno, ali mi nećemo reći ništa drugo osim onoga čime je zadovoljan naš Gospodar."

Mi smo zadovoljni Allahovom odredbom, i znamo da je nas Zejd sad na najljepšem mjestu.

Iskušenje kroz koje trenutno prolazimo je teško i molimo Boga da nam svaki trenutak olakša i da nas ruke našeg djeteta uvedu u Dženet - naveli su Zejdovi roditelji. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!