Presolili ste hranu? Ovo je pet brzih rješenja neugodne situacije

...

Presolili ste hranu? Ovo je pet brzih rješenja neugodne situacije

Objavljeno na dan 15.11.2021 - 08:36 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:Shutterstock


Ne kaže se bez veze da treba imati ruku za dodavanje soli u hranu jer nije lako posoliti tako da svima bude ukusno.

Čak i najbolji kuhar može pritom pogriješiti, odnosno presoliti obrok i pretvoriti ga u nešto nejestivo.

Dobra je vijest da ima spasa – ovo je pet savjeta koji mogu pomoći u takvoj situaciji, piše 24sata.

Dodajte krumpir u hranu

Bakinim savjetima uvijek se najviše vjeruje i zapravo je najveća vjerojatnost da su učinkoviti, a baka bi vam odmah rekla: Ogulite i narežite krumpir na kocke i prokuhajte u hrani, pa kad bude do kraja kuhan, izvadite. Odlično funkcionira za preslane juhe ili variva, odnosno sva jela s dosta tekućine.

Klin klinom ili sol – šećerom

Ako nemate krumpir pri ruci, poslužit će šećer. Na žlicu stavite grudicu šećera i pustite da se otapa u juhi ili saftu nekoliko sekundi. Pazite da se šećer ne otopi do kraja ili da vam žlica šećera ne upadne u umak jer to neće popraviti, nego pokvariti okus.

Kora kruha

Treće rješenje: Koricu odstajalog kruha namočite u umak na nekoliko minuta da upije višak soli.

Isperite vodom

Ovo rješenje je najučinkovitije za meso i povrće kuhano na pari. Stavite ih u tavu i tuširajte vodom dok ne isperete sol. Potom ocijedite vodu. Povrće će ispasti manje hrskavo, a meso manje mekano, ali žrtva će se isplatiti jer neće biti bljutavog okusa.

Malo vrhnja ili voće

Ako vaš recept dopušta, pokušajte u jelo dodati malo vrhnja ili voća kako biste dodali okuse suprotne okusu soli i tako ublažili višak soli, donosi portal Fine Dining Lovers.



TAGOVI

PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!