Prestižna nagrada FIT Coding Challenge-a Mostar ove godine otišla u Bihać

FIT Coding Challenge

Prestižna nagrada FIT Coding Challenge-a Mostar ove godine otišla u Bihać

Objavljeno na dan 12.06.2018 - 11:28 | Izvor: USKinfo.ba |


Da grad Bihać ima perspektivu kada je u pitanju razvoj IT sektora na ovom području jasno pokazuje i primjer aktivnosti članova okupljenih u grupu "Bihac Developers" koji su uzeli učešće na jednom od najistaknutijih takmičenja iz oblasti programiranja na području Bosne i Hercegovine pa i šire, FIT Coding Challenge 2018 Mostar.

Na ovogodišnjem 11-tom po redu Coding Challenge-u koji je održan u periodu od 7 do 8 juna u gradu Mostaru, ispred ekipe Bihać Developers-a takmičio se je Edvin Halilović u kategoriji "Programiranje Igara". Edvin je sa svojom igrom „Stern Catcher“ osvojio prvo mjesto prema odlukama stručnog žirija, te nagradu publike koja se dodjeljuje za najbolju prezentaciju projekta na Coding Challange-u. 

Nadamo se da će ova lijepa vijest inspirirati mnoge a naručito potaknuti lokalne vlasti na ulaganje u ovu granu industrije i našu omladinu.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!