Pretresi na području Cazina i Velike Kladuše, osumnjičeno šest carinskih službenika

Prema nalogu Tužilaštva BiH

Pretresi na području Cazina i Velike Kladuše, osumnjičeno šest carinskih službenika

Objavljeno na dan 07.03.2019 - 12:22 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Prema nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, od ranih jutarnjih sati više desetina službenika SIPA-e RK Banja Luka na području Cazina i Velike Kladuše provodi aktivnosti hapšenja i pretresa šest osumnjičenih osoba.  

Tužilac je sa svojim saradnicima trenutno na terenu i koordinira aktivnosti policijskih službenika.

Radi se o osumnjičenima koji su aktivne službene osobe u carinskim ispostavama UIOBiH, a osumnjičene su za krivična djela organiziranog kriminala te primanje dara ili drugih oblika koristi.

Tokom istrage u operaciji kodnog naziva „Retro“ prikupljeni su dokazi da su navedeni carinski službenici, prilikom uvoza različitih roba u BiH, nezakonito umanjivali carinske dažbine, čime su nanosili štetu budžetu i svim građanima BiH, a za sebe ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!