Pretresi na više lokacija u Bihaću i Cazinu: Policajci u lovu na lažni med u Krajini

MUP USK

Pretresi na više lokacija u Bihaću i Cazinu: Policajci u lovu na lažni med u Krajini

Objavljeno na dan 27.10.2021 - 08:38 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Dana 25.10.2021. godine pripadnici Odsjeka za sprečavanje privrednog, kompjuterskog kriminala i korupcije SKP MUP USK-a, pod nadzorom KT USK-a Bihać postupajućeg tužioca, te na osnovu Naredbi Općinskog suda Bihać i Cazin, vršili su službene radnje pretresanja na više lokacija na području Grada Bihać i Cazin, kojom prilikom su pretresani objekti  u vlasništvu M. I u Bihaću, na adresi stanovanja kao i pretres porodične kuće koju isti koristi u ulici Ceravačka brda, Grad Bihać, te porodične kuće u ulici Muhameda Hadžijahića, Grad Bihać,  kao i stambeni prostor u vlasništvu lica  M. A u Bihaću, nastanjen u ulici Trg Zlatnih Ljiljana, Grad Bihać.

Prilikom predmetnih pretresa naprijed navedenih objekata pronađeno je i privremeno oduzeto 230 tegli bez etikete sa poklopcem u kojima se nalazi nepoznata materija koja svojim izgledom asocira na med.

    Istog dana u mjestu Rošići bb, Grad Cazin izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata te motornih vozila koje koriste lica  B. M i B. H. Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina predmeta traženih naredbom, a zbog postojanja osnova sumnje da su gore spomenuta lica počinili Krivično djelo „Proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih živežnih namirnica“ iz člana 234 stav 1. KZ FBiH, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu će biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, saopćeno je iz MUP-a USK.

Foto:Arhiv/Ilustracija

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!