PRIJAVI SE: Mirovni trening za mlade, pokriveni troškovi prevoza i smještaja

Prijaviti se mladi od 18 do 30 godina

PRIJAVI SE: Mirovni trening za mlade, pokriveni troškovi prevoza i smještaja

Objavljeno na dan 30.05.2019 - 09:50 | Izvor: USKinfo.ba |


Trening se provodi kao jedna od aktivnosti projekta „Izgradnja lokalnih kapaciteta za mir u Krajini“ i podržan je od strane BHRI programa. Prijaviti se mogu svi mladi (18-30 godina) zainteresovani i otvoreni za sticanje novih saznanja, iskustava, prijateljstava u cilju izgradnje mira, sa područja Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bužima u vremenskom periodu od 14. do 20.juna.

Svi troškovi prevoza i smještaja pokriveni su od strane organizatora. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a odobrilo je rad ove organizacije.

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE 

Popunjenu prijavu se šalje na email - selma.mezetovic@unvocim.net

Poziv na Mirovni trening za mlade 
(18-30 godina)
14.06.-20.06.2019.
Sanski Most (Peace farm)

Organizacija: Centar za izgradnju mira iz Sanskog Mosta već 14 godina bavi se jačanjem međureligijskog dijaloga, izgradnjom mira i mirovnim dijalogom, edukacijom vjerskih lidera, mladih i mnogim drugim aktivnostima sa mirovnim predznakom. U sklopu projekta „ Izgradnja lokalnih kapaciteta za mir u Krajini“ organizujemo Mirovni trening za mlade sa područja Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bužima. Projekat se provodi u okviru BHRI programa.

Tko se može prijaviti : Punoljetne mlade osobe (18-30 godina) zainteresirane i otvorene za sticanje novih saznanja, iskustava, prijateljstava u cilju izgradnje mira sa područja Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bužima.

Ciljevi i sadržaj: Učesnici će prisustvovati  transformativnom sedmodnevnom mirovnom treningu, gdje će ih fasilitatori voditi kroz osnove mirovnog dijaloga, diskusije o identitetu i trajnim posljedicama povijesnog nasilja. Mnoge od aktivnosti povezat će učesnike kao tim te ih učiti da praktikuju principe i metode mira. 

Vrijeme i mjesto: Mirovni trening održat će se od 14. do 20. juna na CIM-ovoj „Bašči mogućnosti“ (Peace farm) u Sanskom Mostu. Učesnici će biti smješteni u prirodnom okruženju, u adekvatnim šatorima predviđenima za ovakve aktivnosti. Troškove prevoza, hrane i smještaja pokriva organizator.


Prijaviti se možete tako što ćete vašu popunjenu prijavu poslati na sljedeći mail : selma.mezetovic@unvocim.net 
Odabrani kandidati bit će pravovremeno obaviješteni o rezultatima selekcije.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!