Pripadnici FUP-a vršili pretres prostorija JKP-a Komrad Bihać

Bihać

Pripadnici FUP-a vršili pretres prostorija JKP-a Komrad Bihać

Objavljeno na dan 12.01.2016 - 12:18 | Izvor: USKinfo.ba | krajina.ba


Nakon pretresa u zgradi Gradske uprave grada Bihaća koji se dogodio krajem prošlog mjeseca, po nalogu Tužilaštva USK-a pripadnici Federalne uprave policije danas su vršili pretres u zgradi Javnog komunalnog preduzeća Komrad u bihaćkom naselju Vedro polje.

Nije riječ o nikakvoj pompoznoj policijskoj akciji, već se radi klasičniom pregledu službenih prostorija radi pribavljanja određene dokumentacije i prikupljanja informacija.

Prema neslužbenim informacijama u pitanju je nastavak istražnih radnji u vezi prodaje gradskog zemljišta na Trgu Maršala Tita na kojem se trenutno gradi zgrada Agrama.

Radi se o lokaciji nekadašnjeg objekta JKP-a Komrad Bihać koja je prodana gradu Bihaću, te je ta parcela sjedinjena sa zemljištem koje je bilo u posjedu grada Bihaća i koje je kao takvo prodano hrvatskoj firmi Agram.

Od samog javnog nadmetanja za prodaju tog zemljišta postoje razne špekulacije o regularnosti i ispravnosti čitavog procesa, a ove istražne radnje bi trebale rasvijetliti taj slučaj i staviti tačku na tu priču.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!