Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje cigareta u vrijednosti od 95 000 KM

BiH

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje cigareta u vrijednosti od 95 000 KM

Objavljeno na dan 24.05.2021 - 08:16 | Izvor: USKinfo.ba |


U nastavku operativne akcije „Štit 2021“, pripadnici Postrojbe granične policije Trebinje su, 22. maja 2021. godine, u naselju Gornji Lipnik, općina Gacko, spriječili krijumčarenje 17 750 kutija cigareta raznih robnih marki bez trošarinskih markica. Zaplijenje cigarete, vrijednosti cca 95 000 KM, pronađene su na šumskum putu iz smjera Crne Gore. O okolnostima je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva, prema čijim uputama se nastavlja rad na predmetu.

Direktor GPBiH Zoran Galić istkaknuo je da se Granična policija BiH intenzivno bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta te da je opredijeljenost Granične policije BiH permanentna zaštita državne granice. „U nastavku akcije Štit, pripadnici Postrojbe Granične policije Trebinje još jednom su pokazali ustrajnost i usredotočenost na borbu protiv svakog oblika kriminaliteta, uz svakodnevnu i intenzivnu borbu protiv nezakonitih migracija“, rekao je ravnatelj Galić.

Podsjetimo, u sklopu operativne akcije „Štit 2021“ u aprilu je spriječeno krijumčarenje 26 750 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na zajedničkom graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići, u vrijednosti cca 133 750 KM,saopćeno je iz GPBiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!