Privrednik iz Cazina najavio potpunu blokadu ''Bire''

USK

Privrednik iz Cazina najavio potpunu blokadu ''Bire''

Objavljeno na dan 19.04.2019 - 09:14 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Amir Murić iz Cazina, vlasnik firme "Ald-Murić", najavio je da će u srijedu 24. aprila blokirati sve ulaze u "Biru" gdje se trenutno nalazi prihvatni migrantski centar.

Murićeva kompanija je vršila demontažu mašina u objektu "Bire" u Bihaću, a zbog neplaćanja radova postoji sudski spor i pravosnažno rješenje Opštinskog suda u Bihaću o zabrani raspolaganja nekretninama i pokretninama "Bire" do iznosa od 475.000 KM.

On je najavio nadležnim institucijama da će u srijedu 24. aprila blokirati sve ulaze u "Biru" kako bi zaštitio svoju imovinu. Murić će, kako je za izjavio za "Klix.ba", na ulaze u prostor bivše fabrike dovesti mašine i velike količine pijeska te blokirati kompletan prostor.

"O svojoj namjeri obavijestio sam Vladu Unsko-sanskog kantona (USK), Ministarstvo unutrašnjih poslova (USK), Detašman FUP-a u Bihaću i IOM jer su u jednom dijelu nekretnina koje su predmet sudskog rješenja o zabrani otuđenja, skrivanja ili opterećenja smješteni migranti, a svi vitalni objekti od trafostanice, ulaza i portirnice i nova hala su predmet sudskog osiguranja", rekao je Murić.

On je kazao da ima pouzdane informacije da se iz "Bire" iznosi sirovina koja je takođe predmet osiguranja i da se ruše pomoćni objekti.

"Boravkom migranata se uništava i umanjuje vrijednost osigurane imovine", zaključio je Murić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!