Prnjavorski privrednik zaposlio osobu sa Down sindromom: Što se mene tiče ima posao

BiH

Prnjavorski privrednik zaposlio osobu sa Down sindromom: Što se mene tiče ima posao

Objavljeno na dan 15.04.2019 - 11:57 | Izvor: USKinfo.ba | prnjavorski.net


Prnjavorski privrednik Boris Leburić ispunio je želju dječaku sa Daunovim sindromom, te ga u svom restoranu zaposlio kao konobara, poslavši iz ove opštine jednu lijepu poruku.

Ovim potezom oduševio je, kako građane ove opštine, tako i ostale, jer se za njegovo dobro djelo čulo u cijeloj Srpskoj. On nakon prvog radnog dana Ade, kaže da je jako zadovoljan.

Ado Ćuran, Prnjavorčanin koji već godinama želi da radi i to baš kao konobar, nekoliko puta služio je kafu u prnjavorskim kafićima, a sada dobio i priliku za stalan posao.

– Odlučio sam se za ovo, prije svega, da njemu ispunim želju, jer sam vidio da on to jako želi. Drago mi je da sam mu pomogao i nadam se da će i on biti zadovoljan – rekao je Leburić.

Vlasnik prnjavorskog restorana „Leburić“ mogao bi da postaje jedan od tri poslodavca u Bosni i Hercegovini koji je zaposlio osobu sa Daunovim sindriomom.

– Prvi dan na poslu je bio i više nego dobar, svi smopozitivno iznenađeni, kako radnici tako i gosti. Bio je fantastičan i što se mene tiče ima posao, ne njemu i njegovim roditeljima je da odluči da će nastaviti dalje – rekao je on.

Kada su u pitanju gosti, Leburić kaže da nije bilo nikakvih problema te da je Ado i njih pozitivno iznenadio.

– I gosti su zadovoljni, Ado se baš snašao i ako je suditi po prvom danu, neće biti nikakvih problema – rekao je Leburić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!