Pročitajte odluku: Zbog čega su uvedene sankcije Špiriću

BiH

Pročitajte odluku: Zbog čega su uvedene sankcije Špiriću

Objavljeno na dan 10.09.2018 - 22:02 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Sjedinjene Američke Države danas su uvele sankcije potpredsjedniku SNSD-a i zastupniku ove stranke u Parlamentu Bosne i Hercegovine. Njemu i članovima njegove porodice zabranjuje se ulazak u SAD.

Kako se navodi u odluci State Departmenta, sankcije mu se uvode "zbog njegove umiješanosti u značajnu korupciju."

Sankcije po Sekciji 7031 akta koji je State Department donio 2018. godine predviđaju da "u slučajevima kada državni sekretar ima kredibilne informacije da su strani službenici bili umješani u značajnu korupciju ili teške povrede ljudskih prava, te individue i najbliži članovi njihove porodice ne ispunjavaju uslove za ulazak u Sjedinjene Države."

"Gospodin Špirić je bio bio umiješan i imao koristi od javne korupcije, uključujući primanje nepropisnih benefita u zamjenu za djelovanje po javnoj funkciji i ometanje javnih procesa tokom svog mandata kao član Predstavničkog doma u Bosni i Hercegovini", stoji u odluci.

Pored određivanja sankcija Špiriću, sankcije se odnose i na njegovu suprugu Nadu Špirić, njegovog sina Aleksandra Špirića i njegovu kćerku Jovanu Špirić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!