Projekt ''Moja kosa tvoja kosa'' stiže i u Bihać: Nove perike za hrabre mališane!

SRCE ZA DJECU

Projekt ''Moja kosa tvoja kosa'' stiže i u Bihać: Nove perike za hrabre mališane!

Objavljeno na dan 05.04.2018 - 22:42 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U sklopu projekta "Moja kosa tvoja kosa", Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka. Akcija će biti upriličena na centralnom prostoru unutar Bingo Centra u Bihaću, u periodu od 10 do 16 sati.

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose. 

"Sve građane Unsko-sanskog kantona pozivamo da dođu u Bingo Centar u Bihaću i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka", navode iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana te minimalno 30 centimetara dužine, a idealno je i duže.

Do sada smo izradili i uručili 15 perika, a šest perika su trenutno u procesu izrade. 

Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu. 

Projekt "Moja kosa tvoja kosa" podržala je i Amra Silajdžić Džeko donirajući svoju kosu te je iskazala svoju podršku Udruženju Srce za djecu tako što je postala prvi ambasador Udruženja i na taj način pruža podršku radu Udruženja.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!