Marketing USKinfo.ba
Prosinečki potpisao ugovor sa NSBiH, ubrzo spisak igrača za prijateljsku utakmicu

Novi selektor

Prosinečki potpisao ugovor sa NSBiH, ubrzo spisak igrača za prijateljsku utakmicu

Objavljeno na dan 06.01.2018 - 15:17 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon tri mjeseca čekanja konačno je dobila ime novog selektora, a novi trener Zmajeva Robert Prosinečki danas je i zvanično predstavljen u Sarajevu, gdje je potpisao ugovor sa Nogometnim savezom.

"Čast mi je što sam izabran za novog selektora, pogotovo pred sljedeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Za ova dva dana sam dobio jako puno poziva i razgovarao sam o onome što slijedi. Nadam se da ćemo sarađivati što je bolje moguće, a ja ću dati sve od sebe da BiH ode na veliko takmičenje kao što je Evropsko prvenstvo."

On je rekao da je dobio puno čestitiki od trenutka kada je preuzeo selektorsku poziciju, a dodao je da će spisak igrača koji putuju u SAD biti poznat uskoro.

"Dobio sam puno čestitki, ali da ne govorimo o imenima, sigurno je da ću imati vremena za razgovor sa svim igračima. Veliki klubovi vjerovatno neće pustiti igrače na turneju u SAD-e, a ovih dana obavit ćemo razgovor sa selektorom mlade reprezentacije da vidimo koji su to igrači koji će ići na turneju. Spisak se očekuje vrlo brzo, možda za koji dan, bit će nekih novih igrača i onih koji su ranije bili tu", kazao je Prosinečki.

Popularni "Žuti" rekao je da će obaviti razgovor s igračima koji su se nedavno oprostili od dresa reprezentacije, ali da neće biti tragedija ako oni ne promjene svoju odluku.

"Moj će biti zadatak da pričam s dva igrača koja su se oprostila. Mislim da još uvijek mogu igrati ukoliko gledamo njihove godine, a da li ćemo uspjeti u tome, ne mogu vam sada reći. Ukoliko se oni odluče za odlazak, onda moramo gledati na nove igrače. Kao selektor Azerbejdžana sam više pratio reprezetnacije nego klubove. Ima puno dobrih stvari, ali i stvari koje se trebaju popraviti", rekao je Prosinečki.

Za kraj, Prosinečki je rekao da će biti u kontaktu sa bivšim selektorom Mehmedom Baždarevićem koji od oktobra ne obnaša tu funkciju.

"Baždarević i ja smo igrali zajedno u dresu Jugoslavije i sigurno ću se vidjeti s njim kako bi porazgovarali o svemu", završio je Prosinečki.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!