Prosinečki u reprezentaciju BiH zvao napadača Partizana, ali zbog pravila ne može zaigrati za ''Zmajeve''

Administracija napravila problem

Prosinečki u reprezentaciju BiH zvao napadača Partizana, ali zbog pravila ne može zaigrati za ''Zmajeve''

Objavljeno na dan 30.01.2019 - 09:32 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Dobre partije Ognjena Ožegovića u dresu Partizana nisu prošle nezapaženo, a s obzirom na to da je ovaj napadač rođen u Bosanskoj Gradišci, selektor Robert Prosinečki ga je pozvao u reprezentaciju BiH. Uvjerio je popularni Žuti Ognjena da zaigra za "Zmajeve", međutim FIFA-ina pravila se napravila problem. 

- Zvao me je selektor Robert Prosinečki, htio je da zaigram za BiH. Složio sam se, ali administracija, odnosno propisi su mi napravili problem. Bio sam član reprezentacije Srbije 2016. godine, kada je selekcija igrača iz domaće lige igrala protiv Katara. Bio je to FIFA-in termin, a pravila kažu da poslije takve utakmice nemam pravo promijeniti reprezentaciju -  rekao je Ožegović u intervjuu Kuriru.

Ognjen Ožegović je u Partizanu odigrao ukupno 56 utakmica i postigao 16 golova (što u takmičarskim, što u prijateljskim mečevima). U septembru 2018. godine otišao je na posudbu u Arsenal iz Tule (Rusija), ostavivši emotivnu poruku: “Hvala ti, crno-bijela ljubavi”.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!