Provjerili smo navode o sukobu migranata i tvrdnje da policija nije došla - Evo šta se zapravo desilo sinoć u bihaćkoj Aleji

MUP USK

Provjerili smo navode o sukobu migranata i tvrdnje da policija nije došla - Evo šta se zapravo desilo sinoć u bihaćkoj Aleji

Objavljeno na dan 16.09.2020 - 10:34 | Izvor: USKinfo.ba |


Na pojedinim lokalnim portalima sinoć je objavljen video i članak o navodnom sukobu grupa migranata u bihaćkoj Aleji.

Tom prilikom navedeno je i kako se policija nije odazivala, odnosno nije došla da interveniše.

Ove navode provjerili smo u MUP-u USK-a.

Dojavu smo dobili u 21:20 sinoć. Prijavljeno je da je došlo do sukoba veće grupe migranata. Dolaskom na teren, policajci su zatekli tri osobe, rekao je za USKinfo.ba Ale Šiljdedić, portparol Uprave policije MUP-a USK-a.

Jedna osoba je državljanin BiH, rođen 1991. godine u Bihaću. On je policiji rekao da ga je napala veća grupa migranata i da je on bježao od njih.

Dva migranta koja su pronađena u blizini, tvrde drugačije. Oni su policiji izjavili da ih ne nepoznato lice presrelo i prijetilo im nožem, te ih tom prilikom htjelo opljačkati.

U blizini je i pronađen jedan kuhinjski nož. Migranti nisu mogli sa sigurnošću potvrditi da ih je napalo lice koje je policija pronašla u blizini i koje je prethodno izjavilo kako je on bježao od grupe migranata koji su ga napali.

Migranti su iz Pakistana, jedan je rođen 1990. godine, a drugi 2001. godine. O ovom događaju je obaviješten i dežurni tužilac, a istraga je u toku., potvrđeno je iz MUP-a za USKinfo.ba


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!