Prvi slučaj u BiH: Srodnici zaražene žene iz Goražda preboljeli koronavirus iako nisu ni znali

SEROLOŠKO TESTIRANJE

Prvi slučaj u BiH: Srodnici zaražene žene iz Goražda preboljeli koronavirus iako nisu ni znali

Objavljeno na dan 14.04.2020 - 07:55 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Serološko testiranje kćerke i unuke 76-godišnje pacijentice iz Goražda zaražene koronavirusom koja je smještena na Klinici za plućne bolesti u Sarajevu, pokazalo je da su oni preboljeli zarazu koronavirusa.

To je za Klix.ba potvrdila potvrdila dr. Nermina Kamenica, direktorica Kantonalne bolnice Goražde koja je istakla i da su se pojavile razne špekulacije i dezinformacije o tome kako je žena zaražena.

"Iako su prethodna testiranja pokazala da su negativni, serološka testiranja obavljena su zbog opravdane sumnje da su preležali zarazu i u dogovoru sa epidemiologom", kazala je Kamenica.

Kako saznajemo u pitanju su prva dva pacijenta kojima su rađeni serološki nalazi ove vrste u BiH, što se na KCUS-u radi od prije nekoliko dana.

Direktorica bolnice poručila je da je ovim stavljena tačka za sve špekulacije koje su se ovih dana pojavile u pojedinim medijima da je pacijentica zaražena u bolnici.

"Nana koja je hospitalizovana na Podhrastovima i dalje je tamo i pod terapijom. Za nekoliko dana će biti testirana I tada će biti poznato da li je izliječena", kazala je Kamenica.

Inače, danas su rezultati testiranja za 27 ljekara i medicinskih radnika Kantonalne bolnice Goražde pokazali negativne rezultate, kao i kod jednog pacijenta bolnice.

U BPK Goražde od koronavirusa oboljelo je 10 osoba, od čega četiri uposlenika Kantonalne bolnice Goražde, dva RTG tehničara, spremačica i domar. Do sada su dvije osobe izliječene od koronavirusa.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!