Prvo izdanje knjige ''Mein Kampf'' bestseler u Njemačkoj

Njemačka

Prvo izdanje knjige ''Mein Kampf'' bestseler u Njemačkoj

Objavljeno na dan 03.01.2017 - 14:03 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Prvo izdanje knjige Adolfa Hitlera ''Mein Kampf'' u Njemačkoj nakon Drugog svjetskog rata pokazalo se bestselerom i ide u šesto štampanje, saopštio je izdavač ove knjige.

Institut za savremenu historiju iz Minhena saopštio je da je 85.000 kopija knjige nacističkog vođe Adolfa Hitlera "planulo" sa polica od prvog štampanja u januaru.

Ovaj priznati institut tvrdi da se ovim ne promoviše ultradesničarska ideologija nego podstiče debata o porastu oštrih političkih pogleda u savremenom zapadnom društvu.

Organizovan je niz prezentacija i debata o knjizi "Mein Kampf" širom Njemačke i Evrope, što je omogućilo da se sagleda uticaj ovog djela na društvo, prenosi AFP.

"Ispostavilo se da je strah od toga da bi knjiga doprinijela promovisanju Hitlerove ideologije i služila u neonacističke propagandne svrhe potpuno neutemeljen", rekao je direktor instituta Andreas Virshing.

On je dodao da je "debata o Hitlerovom pogledu na svijet doprinijela da se sagledaju uzroci i posljedice totalitarnih ideologija u vrijeme kada desnica ponovo dobija na popularnosti".
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!