Putin: Sva ruska cjepiva protiv COVID-19 djelotvorna

RUSIJA

Putin: Sva ruska cjepiva protiv COVID-19 djelotvorna

Objavljeno na dan 10.11.2020 - 14:29 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak da su sva ruska cjepiva protiv COVID-19 djelotvorna te dodao da će zemlja uskoro registrirati treće cjepivo protiv tog virusa, objavila je novinska agencija RIA.

Rusija uvodi svoje cjepivo Sputnik V u domaću upotrebu, unatoč činjenici da pokusna ispitivanja u kasnoj fazi još nisu gotova, a u utorak je rekla da su djelotvorna više od 90%, nakon ranijih komentara proizvođača cjepiva Pfizer Inc i BioNTech, koji tvrde isto za svoje eksperimentalno cjepivo protiv COVID-19.

"Već postoje dva registrirana cjepiva. I studije su već pokazale i potvrdile da su, prvo, ta cjepiva sigurna i nemaju ozbiljnih nuspojava nakon upotrebe, a drugo, sva su učinkovita", rekao je Putin putem video konferencije na sastanku na vrhu Šangajske organizacije za suradnju (SCO).

Učinkovitost ruskog cjepiva temelji se na podacima prikupljenim na provedenom cijepljenju javnosti, a ne na ispitivanju koje još traje.


Putin je također rekao da je Moskva spremna na suradnju na cjepivima protiv koronavirusa i složio se s pakistanskim premijerom Imranom Khanom da cjepiva moraju biti široko dostupna cijelom čovječanstvu, izvijestio je TASS.

"Predlažemo da ne politiziramo ove procese, s obzirom na to da su ti lijekovi danas potrebni ljudima u cijelom svijetu, bez ikakvog pretjerivanja", rekao je.

"Spremni smo surađivati ​​sa svim zemljama svijeta i, naravno, s našim partnerima u okviru SCO-a."

Rusija je u utorak izvijestila o 20.977 novih zaraza koronavirusom i 368 smrtnih slučajeva.

S preko 1.800.000 zaraženih, ta je zemlja po ukupnom broju slučajeva peta u svijetu, iza Sjedinjenih Država, Indije, Brazila i Francuske.

Foto:N1
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!