Putin: Turska ne stoji iza napada

Rusija

Putin: Turska ne stoji iza napada

Objavljeno na dan 12.01.2018 - 09:16 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Predsjednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da Turska i njena vojska ne stoje iza napada na ruske vojne baze u Siriji.

"Znamo ko stoji iza ovih napada. Siguran sam da iza napada ne stoji država Turska i njena vojska", kazao je Putin ruskim novinarima u Moskvi, dodajući da je o ovom pitanju telefonom razgovorao i s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Istakao je da su napadi na ruske baze u Khmeimimu i Tartusu izvedeni u cilju narušavanja odnosa Rusije s njenim partnerima, uključujući i Tursku.

Dodao je da su napadi bespilotnim letjelicama na baze u Siriji vrlo detaljno isplanirani.

"Postojao je pokušaj da se pokaže kako su bespilotne letjelice ručne izrade da bi se sve pokušalo kamuflirati", kazao je Putin.

Ruski list "Kommersant" je u tekstu, objavljenom 4. januara, pisao da je 31. decembra 2017. godine u zračnom napadu opozicionih snaga na bazu Khmeimim u Siriji ranjeno najmanje 10 ruskih vojnika, dok je uništeno sedam vojnih aviona.

Rusko Ministarstvo odbrane je djelimično demantovalo tvrdnje saopćenjem da su u napadu na bazu poginula dva vojnika, dok sedam aviona uopšte nije uništeno.

Odgovornost za napad je ranije preuzeo "Pokret slobodnih Alevita" koji je javnosti malo poznat.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!