Marketing USKinfo.ba
Putin upozorio: Optuživanje Kine za epidemiju koronavirusa je kontraproduktivno

BLISKA SARADNJA

Putin upozorio: Optuživanje Kine za epidemiju koronavirusa je kontraproduktivno

Objavljeno na dan 17.04.2020 - 07:26 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


 

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je u četvrtak na pokušaje da se optuži Kina što nije obavijestila svijet o epidemiji koronavirusa.

U današnjem telefonskom razgovoru s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom, Putin je naglasio "kako su pokušaji da se optuži Kina što nije izvjestila svjetsku zajednicu o pojavljivanju opasne zaraze kontraproduktivni".

Kremlj je saopćio da je ruski predsjednik dao "visoku ocijenu kontinuiranih i praktičnih akcija naših kineskih partnera" koja je omogućila stabiliziranje epidemije.

U saopćenju se dodaje da su dvojica čelnika izrazila uvjerenost da će bliska saradnja Moskve i Pekinga pomoći u prevazilaženjnu epidemije.

Kina odlučno negira da je odgodila izvještavanje o epidemiji virusa u Wuhanu krajem prošle godine i da je svjesno umanjila broj slučajeva zaraze, pogoršavajući posljedice po SAD i druge zemlje. Peking je također odbacio navode kako je moguće da je pandemija koronavirusa potekla iz laboratorije u blizini Wuhana u kojoj su skladišteni zaraženi uzorci, prenosi Associated Press.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!