Račun od kojeg boli glava: Obavezno pročitajte cjenovnik parkinga u Dubrovniku

RH

Račun od kojeg boli glava: Obavezno pročitajte cjenovnik parkinga u Dubrovniku

Objavljeno na dan 20.09.2019 - 09:31 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Dubrovnik je biser svjetske baštine, mjesto koje privlači veliki broj bogatih gostiju. Logično je da su cijene prilagođene džepovima takvih turista, a običnim smrtnicima ostaje da se čude i prepričavaju "koliko treba platiti za kafu ili picu na Stradunu".

Izuzetak nisu ni cijene parkinga u Dubrovniku. Na ulazu u Stari grad, tamo gdje je "nulta zona" istaknuta je cijena parkinga od koje se zavrti u glavi. Sat vremena smještaja za vašeg limenog ljubimca košta čak 75 kuna, odnosno 20 maraka!

Cjenovnik je očito previdio izvjesni Crnogorac koji je u srijedu parkirao automobil u 12.27 sati. Kada je u 15.41, dakle nešto više od tri sata kasnije, došao platiti parking – dobio je račun koji mu je prisjeo: 300 kuna, odnosno 80 maraka.

"Živjela Budva", napisao je Crnogarac ispod slike paprenog parking računa koju je postavio na stranici "Podgorički vremeplov".

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!