Radončić: Komšić i Džaferović upoznati o sadržaju mog razgovora s Dodikom

SIGURNOSNO PITANJE

Radončić: Komšić i Džaferović upoznati o sadržaju mog razgovora s Dodikom

Objavljeno na dan 09.03.2020 - 06:01 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić jučer je izjavio da su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović upoznati sa sadržajem razgovora kojeg je u petak imao sa trećim članom Miloradom Dodikom.

Radončić je naime tog dana boravio u Banjoj Luci, te je izjavio da je tog dana s Dodikom riješio jedan ekstremno riskantan sigurnosni problem, a jučer je, odgovarajući na novinarska pitanja tokom boravka u Tuzli kazao da je to državna tajna.

"Vidim da pojedini mediji potpuno nepotrebno lamentiraju o tome zašto i kako članovi Predsjedništva BiH, gospoda Šefik Džaferović i Željko Komšić navodno nisu upoznati sa “državnom tajnom” koja je bila jedna od tema mog sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. 

Bosna i Hercegovina je u tom smislu mnogo uređenija država nego što neki misle. Naravno da, oficijelnim linijama informiranja vrha države, sva tri člana Predsjedništva BiH znaju o čemu se radi. Razumijem novinarsku znatiželju, ali 'teorijama zavjere' o navodnom doziranju informacija pojedinih članova Predsjedništva BiH nema mjesta", poručio je Radončić.

On je ranije naveo da je riješio jedan ekstremno riskantan sigurnosni problem koji se tiče strateškog državnog interesa naše zemlje.

"Radi se o nečemu što spada u apsolutno državnu tajnu. Ta formulacija da se radi o ekstremno važnom pitanju koje može naštetiti državnim i nacionalnim interesima BiH je tačna, ali to je jučer riješeno", odgovorio je Radončić jučer u Tuzli.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!