Radončić više ne želi biti na čelu Koordacionog tijela: Ne želim imati direktan kontakt s donacijama

PREDAJE FUNKCIJU

Radončić više ne želi biti na čelu Koordacionog tijela: Ne želim imati direktan kontakt s donacijama

Objavljeno na dan 31.03.2020 - 14:23 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić kazao je na današnjoj konferenciji za medije kako ne želi imati direktan kontakt sa donacijama vezanim za epidemiološku krizu uzrokovanu širenjem koronavirusa te kako Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje treba prepustiti stručnim menadžerima i humanitarcima.

Kako je kazao, on je preuzeo upravljanje ovim tijelom mjesec dana, ali smatra kako je vrijeme da se okrene durgim obavezama.

"Koordinaciono tijelo je uradilo strateški posao i završilo svoju ulogu. Ono sada postaje veliko skladište u kojem će dolaziti humanitarna roba, medicinskih potrepštine, lijekovi, oprema i nadam se i respiratori. 

To tijelo treba prepustiti menadžerima koji znaju šta da rade, a da operativno to rade knjigovođe, računovođe i humanitarni operativci. Ja kao ministar sigurnosti ne želim imati kontakt s humanitarnim radom jer to puno bolje znaju stručnjaci iz tog područja. Ne želim imati direktan kontakt s donacijama", kazao je Radončić.

On je istakao kako Korodinaciono tijelo za zaštitu i spašavanje treba voditi neko iz medicinske struke.

"Neka nadležni organi odrede ko će to biti. Ja ću se apsolutno i dalje nastaviit baviti svojim poslom, koordinacijom, pružanjem pomoći i svime onome što bude potrebno. Na ovaj način želim da rasporedimo snage jer sam ja jedini ministar koji je istovremno predsjednik stranke", dodao je Radončić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!