Ramić odgovara Ahmetoviću: Prvo se vrati u Srebrenicu, a potom stani pred ogledalo

BiH

Ramić odgovara Ahmetoviću: Prvo se vrati u Srebrenicu, a potom stani pred ogledalo

Objavljeno na dan 07.10.2016 - 16:34 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Zastupnik u Parlamentu BiH i iz Srebrenice Sadik Ahmetović po oprobanom receptu svoj nerad, neuspjeh i političko mešetarenje želi pripisati drugima", navodi ministar Edin Ramić u reagiranju na Ahmetovićeve prozivke da je upravo on odgovoran zbog poraza Ćamila Durakovića u Srebrenici.

"Da Sadik Ahmetović, kao i obično, nema pojma o čemu priča, svjedoči činjenica da je Ministarstvo za raseljena osobe i izbjeglice FBiH od kada sam ja na njegovom čelu u Srebrenicu, kroz razne projekte, plasiralo 3,3 miliona KM. Koliko ja, kao ministar, 'zaobilazim' Srebrenicu najbolje znaju povratnici na terenu. Sadik Ahmetović to i ne može znati, jer ne živi u Srebrenici i u ovaj grad dolazi samo kada mu je potrebna podrška za lične političke interese ili gorivo za službeni automobil. Ovu priliku koristim da ga obavijestim da se sredstvima Ministarstva radi i asfaltni put prema njegovom rodnom selu i da ga pitam je li saopćenje pisao u svom tuzlanskom ili sarajevskom stanu", navodi Ramić u reagiranju na Ahmetovićeve prozivke.
 
Ramić navodi da je kao ministar donio odluku da Ahmetović ne bude uključen u projekte Ministarstva jer ne želi dozvoliti da se pomoć povratnicima vraća u Federaciju BiH, gdje se, po navici, do sada kupovala imovina i registrirala na Ahmetovićeve rođake. Zbog toga Ahmetović teško prihvata činjenicu da on i njemu slični nisu u mogućnosti zloupotrebljavati sredstva ovog Ministarstva, navodi Ramić.
 
"Što se tiče, pak, samih izbora u Srebrenici, Ahmetović i tu krajnje bezobrazno svoju odgovornost želi prebaciti na druge i lije krokodilske suze. Sadik Ahmetović je bio član Glavnog štaba SDA BiH zadužen direktno za koordinaciju izbora u Srebrenici. Sada pokušava druge optužiti za ono što sam nije dobro uradio. A da je radio svoj posao, vjerovatno bi danas pobjeda Ćamila Durakovića već bila izvjesna. Ahmetoviću nije trebalo mnogo: trebao je samo da se vrati da živi sa svojim narodom i da u predizbornoj kampanji radi za Ćamila Durakovića, a ne protiv Hamdije Fejzića i 'njegovih' kandidata za Skupštinu opštine", dodaje Ramić.

Ahmetović je mogao je, prema Ramiću, i vlastitu suprugu umjesto u Tuzli zaposliti u Srebrenici ili rođake koji žive u Federaciji ubijediti da glasaju u Srebrenici, ali to nije uradio.
 
"Ahmetoviću je umjesto Durakovićeve pobjede očito bilo važnije da sebi pravi izbornu bazu i u Skupštinu 'gura' ljude koje može kontrolisati. Sve to zbog vlastitog interesa, kako je i navikao svih ovih godina, dok je igrajući na kartu emocija koju svi Bošnjaci osjećaju prema Srebrenici jedino i isključivo gradio vlastitu političku i 'naučnu' karijeru. On što se događa u Srebrenici posljedica je upravo nerada karijerista i političkih mešetara poput Sadika Ahmetovića. Jer, ne može se iz Tuzle i Sarajeva narodu objašnjavati kako se treba vratiti u Srebrenicu. Umjesto da stane pred ogledalo, (pre)sabere se i prihvati vlastitu odgovornost, Ahmetović nastavlja dijeliti lekcije svima koju se ne uklapaju u njegovu viziju politike, zasnovane na ličnim interesima, mešetarenju i smutnji. Ja se, priznajem, u tu Ahmetovićevu politiku ne uklapam niti ću ikada", navodi Ramić.
 
Na kraju dodaje da saopćenje ne piše da bi nekome objašnjavao šta je i koliko uradio u Srebrenici i Podrinju.

"To najbolje znaju sami povratnici i oni su u tome jedine 'sudije'. Saopćenje pišem zbog javnosti kako bi uvidjela dokle može ići bezobrazluk i bešćutnost ljudi poput Ahmetovića", stoji na kraju saopćenja.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!