Rasim Kendić, prvi Kladuščanin koji je pobijedio virus korona

USK

Rasim Kendić, prvi Kladuščanin koji je pobijedio virus korona

Objavljeno na dan 04.05.2020 - 09:58 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


Rasim Kendić (63) iz Velike Kladuše prvi je stanovnik ovog grada koji je uspio pobijediti virus korona te je poslije dvadesetak dana provedenih na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću kao zdrava osoba otpušten kući.

Kendić je u svom rodnom gradu poznat kao uspješan poduzetnik, koji je dobar dio svoga radnog vijeka proveo na privremenom radu u Italiji, a u gradu Veroni vlasnik je manje građevinske firme. Zbog toga je često na relaciji između dva grada, a ističe kako se polovinom januara ove godine javio u veronsku bolnicu radi rutinskog medicinskog pregleda.

"Moje zdravstveno stanje je takvo da se moram redovno kontrolisati, jer imam fleku na plućima, a prije nekoliko godina ugradio sam bajpas. Po povratku u Veliku Kladušu osjetio sam malaksalost i povišenu temperaturu. Nisam tome pridavao naročitu pažnju, ali sam potom, slušajući ove informacije o koroni, promijenio mišljenje i javio se u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši", objašnjava Kendić.

Dodaje kako je zdravstvenim radnicima bilo sumnjivo njegovo stanje, a posebno kada im je rekao da dolazi iz zemlje koja je žarište pandemije. Odmah potom upućen je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a rezultati briseva su pokazali kako je Kendić prva osoba iz Velike Kladuše zaražena virusom kovid-19.

"Uslijedili su potom testiranje članova moje porodice, dezinfekcija kuće i poslovnog prostora koji posjedujem, a na svu sreću ispostavilo se da zarazu nisam prenio na moje najbliže", istakao je Kendić.

Za boravak u bolnici ima samo riječi hvale i dodaje kako, sem povišene temperature i kašlja, nije imao ozbiljnijih zdravstvenih tegoba iako je donekle narušenog zdravstvenog stanja.

"Ni samom mi nije jasno kako sam sve to predeverao. Poslije dva negativna testa otpušten sam kući i zaista se sada dobro osjećam. Jedva čekam da sve ovo prođe pa da odem u lov", kaže Kendić, koji je inače poznat kao strastveni lovac.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!