Razim Halkić i Anel Šahinović kao Hrvati žele u Dom naroda FBiH

CIK ovjerio liste

Razim Halkić i Anel Šahinović kao Hrvati žele u Dom naroda FBiH

Objavljeno na dan 10.01.2019 - 15:03 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Centralna izborna komisija (CIK) BiH ovjerila je liste kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz Skupštine Zapadnohercegovačkog kantona.  

CIK je ovjerio i liste s trinaest kandidata iz Skupštine USK .Pet je listi iz reda bošnjačkog, dvije iz reda hrvatskog i jedna lista iz reda ostalih.  

Kandidati za delegate iz USK-a su : Hajrudin Halilović i Rasim Pajić iz A-SDA, Hadis Jusić, Mehmed Mahmić i Asmir Ćufurović ,Zinajda Hadžić, Nijaz Hušić svi iz SDA , zatim Nisvet Jusić (Nezavisni blok) i i Ekrem Prošić (DF) . 

Dvije su liste iz reda hrvatskog naroda, to je lista Razima Halkića(SDP) na kojoj je on jedini kandidat, te lista Laburističke stranke i na njoj je Anel Šahinović (LS). 

Jedna je lista s kandidatima iz reda ostalih koju je predložila Laburistička stranka,a na njoj su Rasim Kantarević i Edina Abdić -Pleho

Iz Unsko-sanskog kantona prema Uputstvu CIK-a bira se šest delegata i to dva Bošnjaka, jedan Hrvat, dva Srbina i jedan iz reda ostalih. 

No, liste kandidata iz reda Srba iz tog kantona nisu dostavljene, jer u kantonalnu Skupštinu nisu ni izabrani predstavnici iz reda tog naroda. No, s obzirom da je na izbornim listama na oktobarskim izborima u tom kantonu bilo Srba,ali nisu dobili dovoljan broj glasova, sada će oni bez obzira na to, u drugom krugu izbora za Dom naroda FBiH ipak biti izabrani u to zakonodavno tijelo,bez obzira što nisu dio kantonalne skupštine. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!