Razrednik i ranije spopadao učenice, slao im fotografije spolnog organa

BiH

Razrednik i ranije spopadao učenice, slao im fotografije spolnog organa

Objavljeno na dan 15.03.2019 - 22:39 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Bosanskohercegovačka javnost zgrožena je novim slučajem pedofilije u obrazovnim ustanovama, a kako je naš list već pisao, dogodio se u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić”, u Područnoj školi u Blatuši, gdje je razrednik devetog razreda Mensud Hodžić navodno slao nemoralne poruke svojoj 14-godišnjoj učenici i nudio joj seks, piše Avaz.

Zabrinuti roditelji  

Ovaj zgrožavajući slučaj potresao je roditelje zeničkih školaraca s obzirom na to da još nije zaboravljen slučaj navodne pedofilije u Medicinskoj školi. Nažalost, uprkos čvrstim dokazima, sistem zakaže i prosvjetni radnici uspiju se izvući.  

U najnovijem slučaju, koji se dogodio u OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, razrednik, inače nastavnik biologije i tehničkog odgoja, učenici je slao degutantne i prijeteće poruke, a nakon što je prijavljen direktoru škole, pravdao se da iza svega stoje hakeri.  

Simptomatično je i to što je Hodžić išao na večeru s ocem djevojčice, nakon koje je, samo sat poslije, poslao poruku učenici: “Sve sam riješio s tvojim tatom, sad možemo izaći na sokić.”   

No, nije ovo prvi put da je Hodžić “na udaru hakera”. Prije dvije godine, spopadao je učenice i slao im provokativne fotografije na kojima se vidi njegov spolni organ. I tada je prijavljen direktoru škole, nadležnim institucijama, ali je priča o hakerima i tada upalila i nije sankcioniran.  

Konkretni koraci 

Dok su roditelji opravdano u strahu za djecu, nadležni nijemo posmatraju kako u zeničkim obrazovnim ustanovama cvjeta pedofilija. Očigledno se treba dogoditi teži slučaj nego što je onaj u Medicinskoj školi ili, pak, ovaj najnoviji, u OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, da se poduzmu konkretni koraci.  

Nema zvanične prijave  

Kontaktirali smo povodom ovog slučaja Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).  

- Tužilaštvo ZDK nije primilo zvaničnu prijavu nego je povodom ovog događaja postupalo u predistražnim radnjama radi utvrđivanja osnovanosti prijave koju je Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona podnio zakonski zastupnik malodobne učenice - kaže Mirna Poljac, portparol Tužilaštva. 

Član komisije za polaganje vozačkih ispita  

Da je nastavnik Hodžić i ranije imao ispade na internetu, potvrdili su nam bivši i sadašnji učenici, koji su nam i ustupili njegove šokantne nage fotografije koje je slao.  Hodžić je, inače, i član komisije za polaganje vozačkih ispita. 


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!