Reagovanje na izjave ministra Staše Košarca

UPFBiH

Reagovanje na izjave ministra Staše Košarca

Objavljeno na dan 29.12.2020 - 07:01 | Izvor: USKinfo.ba |


Svojom jučerašnjom izjavom ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac je još jednom potvrdio da nije dostojan da obnaša bilo kakvu funkciju na nivou države Bosne i Hercegovine. Optužbe na račun poljoprivrednika da ne misle svojom glavom već da im mora suflirati opozicija smatramo potcijenjivanjem naše inteligencije.

Pokušaj da se našu borbu koristi u stranačkim okršajima dokaz su, pak, nemoći ministra Košarca i nedostatka bilo kakvih utemeljenih argumenata i rješenja.

Još jednom naglašavamo da su jučerašnji protest organizovali poljoprivednici iz oba bh. eniteta. Ministar Košarac griješi obraćajući se isključivo proizvođačima iz Republike Srpske. U Biljeljini i Gradišci bilo je jučer i Sarajlija i Tuzlaka i Zeničana i Krajišnika i svi su oni nezadovoljni politikom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. 

Poljoprivreda ne poznaje entitetske granice i vrijeme je da to ministar Košarac konačno shvati. Također, vrijeme je da shvati da su bespovratno prošla vremena kad nas je mogao dijeliti po nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.


 U tom kontekstu sramotnom smatramo izjavu njegovog stranačkog kolege i advokata, ministra poljoprivrede RS Borisa Pašalića, koji tvrdi da poljoprivrednicima iz Federacije nije mjesto na graničnim prelazima u RS-u. Ministru Pašaliću poručujemo da je naše mjesto svuda tamo gdje se brane interesi poljoprivrednika.

Kako je Staša Košarac u više navrata dokazao da ga ne zanima posao za koji je plaćen, te da će i u narednom periodu nastaviti sa spinovima i manipulacijama, jučer smo zatražili da se u rješavanje problema zaštite domaće proizvodnje što hitnije uključi Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Vjerujemo da su članovi Predsjedništva ipak malo ozbiljniji političari i da će naša situacija naići na njihovo razumijevanje. 

Foto:VM BiH
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!