Reakcija Nikšića: O tome kakva će biti BiH ne odlučuje Ivica Dačić

LIDER SDP-A

Reakcija Nikšića: O tome kakva će biti BiH ne odlučuje Ivica Dačić

Objavljeno na dan 17.06.2019 - 10:01 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić reagirao je na teške riječi ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića izgovorene jučer na saboru SNSD-a u Laktašima.

Dačić je jučer izjavio da BiH nije i nikad neće biti muslimanska, kako to hoće Bošnjaci, a Nikšić mu u današnjoj reakciji odgovara "o tome kakva će biti Bosna i Hercegovina ne odlučuje Ivica Dačić!".

"Siguran sam kako gospodin Dačić vrlo dobro zna kako o tome on ne odlučuje, kao što sam siguran da je on potpuno svjestan kako ovom bolesnom insinuacijom podgrijava atmosferu netrpeljivosti i sukoba među narodima Bosne i Hercegovine", istaknuo je Nikšić.

Ističe da ne spada u grupu onih koji jedva čekaju da reagiraju na bezbrojne izjave koje su građani u Bosni i Hercegovini u prilici slušati, a koje, kako je ocijenio, svakodnevno plasiraju oni koji žele po svaku cijenu skrenuti pažnju sa svoje nesposobnosti da rješavaju stvarne svakodnevne životne probleme građana.

"Posebno je interesantno kako i komšije i susjedi posežu za zapaljivim izjavama i miješanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, kad god im zatreba za sticanje poena kod njihovih sljedbenika. Jedna od takvih izjava je i izjava Ivice Dačića da Bosna i Hercegovina neće biti muslimanska. E zbog toga mu želim odgovoriti. Bosna i Hercegovina nikada neće biti samo muslimanska, kao ni samo srpska ili samo hrvatska", naveo ej Nikšić.

Kazao je da će Bosna i Hercegovina usprkos svima onima kojima je trn u oku i koji prizivaju njen nestanak, a na radost svi njenih građana biti i muslimanska i srpska i hrvatska i svih onih njenih građana koji se izjašnjavaju drugačije, baš onako kako su to postavili antifašisti 1943. godine na zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu.

"Duboko vjerujem kako većina Bošnjaka i ne želi da Bosna i Hercegovina bude samo muslimanska, kao što sam siguran da najveći broj Srba i najveći broj Hrvata uopće ne žele Bosnu i Hercegovinu samo za sebe. Vjerujem u građane naše zemlje i siguran sam da će znati prepoznati i odbaciti pokušaje zametanja novih kavgi među narodima Bosne i Hercegovine koji su baštinili i koji će zauvijek baštiniti antifašističke vrijednosti. Svi građani u zemlji su braća i sestre po majci Bosni i Hercegovini, tri naroda jedna duša, a sve što građani u Bosni i Hercegovini traže je da ih se pusti na miru „da sami gradimo svoju zemlju za sve nas", zaključio je predsjednik SDP-a.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!