Reakcija tešanjske SDA: Gorivo nije bilo za glasače, nego za posmatrače

NEGIRALI NAVODE

Reakcija tešanjske SDA: Gorivo nije bilo za glasače, nego za posmatrače

Objavljeno na dan 15.11.2020 - 20:10 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Općinska organizacija Stranke demokratske akcije (OO SDA) u Tešnju je reagovala na navode da je glasove na lokalnim izborima kupovala sa 10 litara dizel goriva. Tvrde da je gorivo bilo namijenjeno za posmatrače, a ne za glasače.

"Kada su osjetili da gube i da će SDA u Tešnju biti pobjednik, pokušavaju na svaki način umanjiti našu pobjedu. Istina je da smo našim posmatračima obezbijedili ishranu i gorivo, za vrijeme glasanja. I to je urađeno za 59 posmatrača. Potvrde su izdavane sa potpisom i pečatom i da smo imali ikakvu drugu namjeru, jasno je da ne bismo to uradili na ovakav način", tvrde u SDA.

Kako su naveli, pristrasnost i neobjektivnost od bilo koga nisu očekivali, a najmanje od jedne nevladine organizacije. Takođe tvrde da su i druge stranke imale, kako su istakli, slične aktivnosti.

"Znamo da su i druge političke partije imale slične aktivnosti i ne vidimo u tome nikakvu neprincipijelnu aktivnost, a ponajmanje nezakonitost", poručili su.

Iz tešanjske SDA su pozvali nadležne da provjere ove navode i poduzmu zakonom određene mjere ako postoji sumnja na nezakonitost.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!