Rihanna prozvala Trumpa mentalno najbolesnijom osobom u SAD-u

JAVNO I OTVORENO

Rihanna prozvala Trumpa mentalno najbolesnijom osobom u SAD-u

Objavljeno na dan 10.10.2019 - 07:05 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Rihanna je istupila u javnost sa osudama na račun predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, odgovarajući na njegove izjave vezane za problem oružja u Americi. Pjevačica nije birala riječi, a njena izjava izazvala je mnoštvo reakcija.

Ova 31-godišnja pjevačica rekla je da vjeruje da je on najviše psihički-nestabilna osoba u cijeloj državi.

Osude dolaze nedugo nakon dva oružana napada muškaraca koji su u ljetos u roku dva dana ubili 30 ljudi. Trump je izrazio žaljenje zbog ove dvije tragedije, zaključivši cijelu temu izjavom: "Psihička nestabilnost i mržnja su ono što poteže okidač - a ne pištolj".

Rihanna je cijeli slučaj tada prokomentarisala na svom Twitteru kazavši kako Trump očigledno nije svjestan da se radi o terorizmu. Istu temu spomenula je i u nedavnom intervjuu za Vogue kada je rekla kako je cijela ta situacija očajna.
"Ljude ubijaju ratnim oružjem koje mogu nabaviti legalno, bez ikakvih problema. To nije normalno. Takvo nešto nikada ne bi trebalo biti normalno. A činjenica da ih se klasificira na osnovu boje kože je kao šamar. To je veoma rasistički", rekla je.

Priču je tada zaključila kazavši kako smatra da je Trump osoba koja je najviše psihički nestabilna u cijeloj državi i kako osjeća mučninu u želucu kada god pomisli o cijeloj toj temi.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!