Samo u Europharm apotekama - Akcija za dijabetičare do kraja mjeseca

Za sve pacijente sa USK-a

Samo u Europharm apotekama - Akcija za dijabetičare do kraja mjeseca

Objavljeno na dan 06.02.2017 - 12:36 | Izvor: USKinfo.ba |


Apoteke „Europharm“ grupe su tokom mjeseca februara za sve pacijente koji u „Europharm“ apotekama podižu lijekove za liječenje šećerne bolesti pripremile poklone...džemove, medove, eurokreme za šećeraše, te različite šumeće vitaminske preparate bez šećera, kao i umjetna sladila.

Cilj ovakve promotivne aktivnosti je da se skrene pažnja široke javnosti o postojanju šećerene bolesti, jer je poznato da veliki broj oboljelih uopće ne znaju da su bolesni, a da polovina od onih koji su bolesni nisu dobro liječeni i nemaju dobro regulisan nivo šećera u krvi.

Ovakvom akcijom Apoteke „Europarm“ žele pataknuti oboljele da posebnu pažnju posvete značaju nefarmakoloških metoda liječenja, te zdrave ishrane kod dijabetičara .

Magistri farmacije, i farmaceutski tehničari u „Europharm“ apoteka će savjetovati pacijente o načinu ishrane, fizičkoj aktivnosti, pravilnom mjerenju glukoze u krvi u kućnim uvjetima, ali i važnim dodacima prehrani kod dijabetičara poput magnezija, vitamina C, cinka, cimeta, alfa- liponske kiseline, vitamina B grupe.

Veoma je važno istaknuti da pacijenti sa područja cijelog Unsko-sankog kantona svoju terepiju za liječenje šećerne bolesti mogu podizati u „Europharm“ apotekama.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!