Samsung Galaxy S10 će biti jedan od prvih telefona sa Wi-Fi 6 konekcijom

STIŽE KRAJEM FEBRUARA

Samsung Galaxy S10 će biti jedan od prvih telefona sa Wi-Fi 6 konekcijom

Objavljeno na dan 05.02.2019 - 09:09 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Samsung Galaxy S10 će biti jedan od prvih telefona koji će podržavati bržu i napredniju Wi-Fi 6 bežičnu konekciju, javlja Verge.

Regulatorne prijave južnokorejskog giganta, koje je uočila kompanija Droid Life, otkrivaju da će tri modela predstojećeg telefona sadržavati podršku za potpuno novi Wi-Fi standard.

Ipak, ta brzina bežične konekcije neće odmah učiniti mnogo. Skoro niko nema Wi-Fi 6 ruter, a potreban je da bi se koristile mogućnosti Wi-Fi 6 standarda. 

Wi-Fi 6 također ne nudi ogromne brzine za pojedinačne uređaje, a trebalo bi da poboljša performanse u domovima ili na Wi-Fi mrežama koje koriste veliki broj uređaja.

Svejedno, kažu tehno stručnjaci, mogućnost podrške Wi-Fi 6 standarda je velika prednost.

Wi-Fi 6 je najnovija nadogradnja standarda bežičnog povezivanja koja se temelji na standardu IEEE 802.11ax. Trebala bi omogućiti bržu vezu većeg kapaciteta i bolje energetske učinkovitosti u odnosu na prethodnika. 

Do sada nije bilo mnogo Wi-Fi 6 uređaja, ali Galaxy S10 sugeriše da bi se to moglo promijeniti. Novi Galaxy ljubimac će najvjerovatnije biti opremljen Qualcommovim vrhunskim procesorom Snapdragon 855 koji uključuje podršku za Wi-Fi 6. Taj čip još nije široko korišten, ali bi se mogao naći u brojnim ovogodišnjim vodećim modelima telefona.

Samsung bi Galaxy 10 trebao predstaviti krajem ovog mjeseca, a na tržište stižu tri modela - standardni S10, veći S10 Plus i jeftiniji S10E.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!