Sanela Prašović-Gadžo podržala paradu ponosa u BiH: Ova zemlja je i njihova koliko je i vaša

IMA IZAĆ'

Sanela Prašović-Gadžo podržala paradu ponosa u BiH: Ova zemlja je i njihova koliko je i vaša

Objavljeno na dan 02.04.2019 - 13:36 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Zastupnica SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sanela Prašović-Gadžo podržala je održavanje parade ponosa u našoj zemlji pri tome žestoko kritikujući zastupnicu SDA u Skupštini KS Samru Ćosović-Hajdarević koja je konstatovala da se LGBT osobe trebaju "izolovati od društva".

"Jutro nam je počelo poprilično... Zahvaljujući zastupnici SDA Samri Ćosović-Hajdarević iz kantonalne skupštine koja je na vijest o najavi parade ponosa u Sarajevu ustvrdila, citiram: 'Želim da se ovakvi ljudi izoliraju i sklone što dalje od naše djece i društva'. Ovoj bi zastupnici SDA neko iz te stranke trebao objasniti šta je tom rečenicom poručila. S druge strane, gledam jutros i muk drugih političara. Većina šuti. Valjda iz straha od onih koji komentarišu na portalima da će ubiti, napasti i tako dalje učesnike parade", napisala je Gadžo.

Ona dodaje da šutnja nikada nije bila njen izbor te da ima iskrene prijatelje koji su LGBT, ali i da poznaje mnoge koji pripadaju toj skupini, međutim iz straha od osude okoline ne smiju javno da se identifikuju. 

"Znate, ova Bosna i Hercegovina je i njihova koliko i vaša. Zbog svih njih koji žive u strahu i pod pritiskom ja cu u septembru biti s njima na paradi. I pozivam i druge kolege političare da to učine. Mi svi zajedno moramo graditi bolju Bosnu i Hercegovinu za sve njene građane. Ne samo za neke 'posebne' ili samo za neke 'odabrane' ili za neke 'podobne'. Bosna i Hercegovina je država svih nas koji u njoj živimo i to pravo niko ne može i ne smije oduzimati", navela je Gadžo.

Federalna zastupnica je pozvala i sigurnosne agencije da već sada naprave plan za nesmetano održavanje parade ponosa, kao i sve pravosudne institucije da odmah reaguju na jezik mržnje kao i sve već sada javno izgovorene prijetnje.

"Bosna i Hercegovina mora prevazići diskriminacije i podjele svih vrsta. Mora krenuti naprijed. A građani ove države moraju shvatiti da svoju sreću ne mogu graditi oduzimanjem nečije sreće i prava. Poštujmo se. #imaizac", zaključila je Gadžo.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!