Sanski med zaslađen nagradama

USK

Sanski med zaslađen nagradama

Objavljeno na dan 01.10.2019 - 12:15 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


 Na prestižnom 14. međunarodnom sajmu meda "Medena Tuzla", koji je održan u istoimenom gradu, članovi Udruženja pčelara "Sana med" iz Sanskog Mosta okitili su se brojnim nagradama i priznanjima.

Pomenuti sajam okupio je veliki broj učesnika iz BiH i regiona, dok je na analizu pristiglo nekoliko stotina uzoraka meda iz više evropskih država, Sjedinjenih Američkih Država i Australije.

U takvoj konkurenciji sanski pčelari su ostvarili odličan rezultat, a svi poslati uzorci njihovog meda su od strane ocjenjivačkog žirija nagrađeni priznanjima. Najviše uspjeha ostvario je Enes Bahtić osvojivši dvije zlatne i jednu srebrnu medalju, a ovaj pčelar je  posebno priznanje dobio za lipov med.

Ilijaz Ramić se okitio zlatnom medaljom za livadski med, a priznanja i nagrade za svoje proizvode dobili su i Omer Bosnić, Refik Beširević, Emir Muhtari, Sehid Jusić i Admir Kadirić.
Prema riječima Asmira Lišančića, predsjednika Udruženja, glavni razlozi zašto je kvalitet sanskog meda neosporno prepoznat u svijetu pčelarstva su idealni uslovi za bavljenje tom vrstom proizvodnje, odnosno čista i netaknuta priroda na ovim prostorima, ali i stalna edukacija iz oblasti pčelarstva.

"Ova godina je bila veoma loša za pčelare, jer su vremenski uslovi uticali na ispašu pčela, pa time i količine proizvedenog meda. Iako su količine značajno smanjene, uspjeli smo očuvati visok kvalitet naših proizvoda, a to dokazuju i ove nagrade", kazao je Lišančić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!