Sanski Most: Akcija na spriječavanju zloupotreba opojnih droga

MUP USK

Sanski Most: Akcija na spriječavanju zloupotreba opojnih droga

Objavljeno na dan 22.11.2021 - 08:17 | Izvor: USKinfo.ba |


Policijski službenici PS Sanski Most, nakon provedenih opsežnih operativno- taktičkih mjera i radnji,  na području Sanskog Mosta, proveli su akciju u cilju pronalaska i spriječavanja zloupotreba opojnih droga.

    Dana dan 26.10.2021. godine na području Sanskog Mosta, policijski službenici PS Sanski Most su izvršili pretres lica S.E rođenog 1988. godine u S.Mostu i tom prilikom su pronašli pvc kesicu sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Heroin“ .
    U nastavku akcije dana 27.10.2021. godine na području Sanskog Mosta, policijski službenici PS Sanski Most su izvršili pretres lica A.A rođen 1980. godine godine u S.Mostu i tom prilikom su pronašli pvc kesicu sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Heroin“ .

    Dana 29.10.2021. godine na području Sanskog Mosta, policijski službenici PS Sanski Most su izvršili pretres lica K.M iz S.Mosta i O.R iz Bos.Krupe i tom prilikom su kod lica K.M pronašli pvc kesicu sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Heroin“. Nakon pribavljene usmene saglasnosti od strane postupajućeg tužioca KT USK-a, te pribavljene usmene naredbe sudije za predhodni postupak Općinskog suda Sanski Most, izvršen je pretres stana u ulici Prijedorska, općina Sanski Most i pmv Ford Mondeo reg. oznaka T62-A-099, koje koristi lice K.M iz Sanskog Mosta. Prilikom službene radnje pretresanja kod osumnjičenog su pronađene i privremeno oduzete dvije digitalne vage za precizno mjerenje, sive boje NN marke za šta je osumnjičenom izdata potvrda o privremenom oduzimanju predmeta.

    Lica S.E, A.A, K.M,O.R i M.K lišena su slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo  iz člana 238. KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“,saopćeno je iz MUP-a USK.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!