Sanski Most: Muškarac sjekirom napao policajce pa ranjen u predjelu kuka

Psihički bolesnik

Sanski Most: Muškarac sjekirom napao policajce pa ranjen u predjelu kuka

Objavljeno na dan 19.01.2018 - 19:09 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Četrdesettrogodišnji muškarac inicijala Z. M. iz Sanskog Mosta ranjen je jučer nakon što je sjekirom napao policijske službenike.

Kako su za Klix.ba kazali u MUP-u USK, policiji je jučer oko 16:45 sati prijavljeno kako Z. M. iz svoje porodične kuće u naselju Fajtovci iznosi stvari koje potom pali u neposrednoj blizini kuća i pomoćnih objekata njegovih komšija.

Na mjesto događaja je odmah upućena policijska patrola.

"Nakon što je uočio dolazak policijskih službenika Z. M. je držeći u ruci sjekiru krenuo prema njima s ciljem da ih napadne. Policijski službenici potom mu izdaju naređenje da prekine napad i odbaci oružje, na šta se on oglušio te nastavio aktivni napad. Policijski službenik potom ispaljuje hitac upozorenja u zrak, ali Z. M. i dalje nastavlja zamahivati sjekirom prema njemu. Usljed direktne opasnosti po vlastiti život, policajac ponovno upotrebljava vatreno oružje i tom prilikom ranjava napadača", rekla nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Ona je istakla da je napadač ranjen u predjelu kuka, tačnije u debelo meso, da se radi o prostrelnoj rani i van je životne opasnosti. Također, kazala je da se radi o osobi koja je najvjerovatnije psihički bolesnik i koja je nedavno boravila na psihijatrijskom liječenju, a komšije su i ranije imale problema s njim.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja, a uključeni su Tužilaštvo USK, ali i Sektor kriminalističke policije MUP-a USK, budući da je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Z. M. se sumnjiči za krivična djela napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i pokušaj ubistva.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!